Transport Online - Opnieuw storing bij metro Amsterdam

Opnieuw storing bij metro Amsterdam

Opnieuw storing bij metro Amsterdam
04-01-2017 10:31 | Algemeen | auteur ANP

AMSTERDAM - Het metroverkeer in Amsterdam is woensdagochtend weer grotendeels op gang gekomen na een storing van bijna twee uur. Het netwerk lag voor de tweede keer in twee dagen plat door een storing in het computersysteem van de verkeersleiding.

De storing begon bij lijn 51, die Amstelveen verbindt met het Centraal Station in Amsterdam. Omdat de andere lijnen (50, 53 en 54) deels over hetzelfde spoortraject rijden, werden die ook stilgelegd. "Het was een storing in het volgsysteem, waardoor metro's niet konden worden aangestuurd en reizigers niet veilig konden worden vervoerd. We vonden het voor onze reizigers ontzettend vervelend, zeker in de ochtendspits", zegt een woordvoerster van het gemeentelijk vervoerbedrijf GVB.

De lijnen 50, 53 en 54 rijden intussen weer volgens de dienstregeling, maar reizigers moeten nog wel rekenen op vertraging, aldus het GVB. Metro 51 rijdt voorlopig een ingekorte route tussen Amstelveen en de halte Spaklerweg.

Maandagmiddag lag het metroverkeer in Amsterdam ook al urenlang stil. Ook dat kwam door een storing in het verkeersleidingssysteem. Waardoor de storingen zijn veroorzaakt en of ze met elkaar te maken hebben wordt onderzocht, aldus de woordvoerster van het GVB.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,683
Diesel1,325

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions