Transport Online - Bill en Hillary Clinton bij inauguratie Trump

Bill en Hillary Clinton bij inauguratie Trump

Bill en Hillary Clinton bij inauguratie Trump
04-01-2017 00:58 | Buitenland | auteur ANP

WASHINGTON - De voormalige Amerikaanse president Bill Clinton en zijn echtgenote Hillary, die de verkiezingsstrijd voor de opvolging van Barack Obama in het Witte Huis verloor, zijn op 20 januari aanwezig bij de inauguratie van Donald Trump. Dat hebben medewerkers van het echtpaar dinsdag bevestigd tegenover nieuwszender CNN.

Ook oud-president George W. Bush en de toenmalige first lady Laura Bush zullen de plechtigheid in Washington bijwonen. "Ze zijn blij dat ze getuige kunnen zijn van de vreedzame overdracht van de macht - een kenmerk van de Amerikaanse democratie - en de beëdiging van Donald Trump en vicepresident Pence'', was de verklaring die namens hen uitging.

Tot dusver had van de nog levende grote Amerikaans leiders alleen Jimmy Carter officieel toegezegd te zullen komen. George H.W. Bush, die naar verluidt op Clinton heeft gestemd, ontbreekt wegens een broze gezondheid. Het is in de Verenigde Staten traditie dat de oude machthebbers aanwezig zijn bij de inhuldiging van een nieuwe president, ongeacht hun politieke voorkeur.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,683
Diesel1,325

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions