Clicky


Gelekt rapport: cabinepersoneel British Airways werd onwel door giftige dampen

Gelekt rapport: cabinepersoneel British Airways werd onwel door giftige dampen
03-01-2017 11:17 | Buitenland | auteur Redactie [FE]

VANCOUVER - Op 25 oktober 2016 werd het cabinepersoneel en de drie piloten van een British Airways onwel en uit voorzorg naar het ziekenhuis gebracht. Wat er toen precies gebeurde is nooit bekendemaakt. Uit een gelekt rapport dat de The Sunday Times in handen heeft blijkt echter dat er giftige dampen in de cabine aanwezig zijn geweest.

Op die bewuste 25 oktober werd het cabinepersoneel misselijk, begon wartaal uit te kramen en vreemd te gedragen na een op verbrand plastic lijkende geur. Zo waren er bemanningsleden die eten in hun mond probeerden te stoppen terwijl zij een zuurstofmasker ophadden. Een ander bemanningslid was zo ziek dat hij opgekruld op de vloer ging liggen en een deken over zijn hoofd trok. Weer anderen moesten overgeven en liepen verdwaasd door het toestel.

De piloot zette daarop de noodlanding in. 25 bemanningsleden werden naar het ziekenhuis gebracht. De passagiers werden in hotels in de buurt ondergebracht en omgeboekt.

Uit een gelekt onderzoek blijkt nu dat er giftige dampen zijn ontdekt. Waar deze dampen vandaan zijn gekomen wordt in het rapport echter niet vermeld. British Airways meldt aan de Daily Mail dat het vliegtuig voordat het terug naar Londen is gevlogen is onderzocht door technici en dat er geen mankementen zijn gevonden.