Clicky

 
Transport Online - Paar schroefjes los bij Maurik van den Heuvel

Paar schroefjes los bij Maurik van den Heuvel

Paar schroefjes los bij Maurik van den Heuvel
03-01-2017 09:43 | Etappes | auteur Redactie [FE]

RESISTENCIA - Het was maar 39 kilometer, de eerste proef van de Dakar 2017, maar het was niet moeilijk om de auto of truck er op af te schrijven. Maurik van den Heuvel had daar geen trek in. “Maar we zullen vast vanavond in het bivak een paar schroefjes moeten vastzetten, want het was best wat geweld vandaag”, vertelde hij aan de finish.

In net geen 32 minuten stuurde Van den Heuvel de DakarSpeed-Scania over het parkoers op zo’n 40 kilometer van Asuncíon. Het viel hem niks mee. “Het is zo dubbel. Aan de ene kant wil je geen risico’s nemen, maar aan de andere kant wil je vol gas om toch maar een paar plaatsen te winnen. Dat was bijna niet te doen.”

Met de zestiende tijd bleef Van den Heuvel min of meer op de positie van zijn startnummer 514. Niks gewonnen, maar ook niks verloren. “Terwijl je de auto hier goed total loss kon rijden. Ik heb een paar auto’s langs de kant zien staan. Alles zat erin: linke gaten, gekke jumps. Met dit proefje hebben ze iedereen weer even goed op zijn nummer gezet.”

Test goed doorstaan

De truck doorstond de ‘shakedown’ prima, tot tevredenheid van Van den Heuvel. “Het was een leuk begin, ook voor de truck, al zullen er best wat schroefjes moeten worden vastgezet vanavond. We konden alles mooi even testen. Dat is nooit weg, want morgen begint het echte werk.”

Dat werk bestaat uit een proef van 284 kilometer op Argentijnse bodem, tussen Resistencia en San Miguel de Tucuman. De DakarSpeed-équipe zal daar rond half zeven ’s avonds (Nederlandse tijd) aan beginnen.  

Foto's

 • R. van Heur
  R. van Heur
 • Bork
  Bork
 • Bunnik Creations
  Bunnik Creations
 • Bunnik Plants
  Bunnik Plants

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,430
Diesel2,282

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 4 juli t/m zondag 10 juli

Alle Rijverboden