Transport Online - Vrachtwagen gekanteld

Vrachtwagen gekanteld

Vrachtwagen gekanteld
10-06-2008 20:12 | Ongevallen | auteur de redactie
TIEL - Dinsdagmorgen vond er een ongeval plaats op de A15 ter hoogte van Tiel (richting Rotterdam). Ter plaatse bleek dat een vrachtwagen gekanteld was en daarbij deels over de vangrail aan de rechterzijde van de weg terecht was gekomen. De vrachtwagen was geladen met varkens.

De chauffeur bleef ongedeerd, hij kon zelf uit de cabine komen. Door de politie werd vervolgens het gedeelte van de A15 tussen Echteld en Tiel afgesloten voor verkeer. Dit zorgde voor de nodige file. Rijkswaterstaat zorgde voor een omleidingsroute vanaf verkeersplein Valburg. Een takelbedrijf kwam ter plaatse om de vrachtwagen overeind te takelen. De varkens, die overigens nog in de oplegger zaten, konden vervolgens overgeladen worden in een andere vrachtwagen. De varkens die het niet overleefd hebben zijn overgebracht naar een destructiebedrijf.

Oorzaak voor het ongeval is vermoedelijk een hond die vanaf de Grote Brugsegrintweg die A15 zou zijn opgelopen. Hierdoor moest het verkeer remmen. De 29-jarige vrachtwagenchauffeur uit Uden moest uitwijken naar de vluchtstrook om een aanrijding met een vrachtwagen voor hem te voorkomen. Hierbij schampten beide vrachtwagens elkaar. Doordat de vluchtstrook op dat moment ophield, belandde de truck op zijn kant. In de loop van de middag werd de rijbaan weer vrijgegeven voor verkeer.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 3 mei t/m zondag 9 mei

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,902
Diesel1,532

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen