Transport Online - Aanrijding: een gewonde en vrachtwagen in sloot

Aanrijding: een gewonde en vrachtwagen in sloot

Aanrijding: een gewonde en vrachtwagen in sloot
09-06-2008 19:14 | Ongevallen | auteur de redactie
WIERDEN - Bij een aanrijding tussen een bestelauto en een vrachtwagencombinatie maandagmorgen in Wierden raakte de bestuurder van de bestelauto gewond. De vrachtwagencombinatie kwam in de sloot terecht en kon pas na geruime tijd worden weggesleept.

Maandagmorgen 9 juni werd om ongeveer 09.50 uur een aanrijding gemeld op de kruising Vlierdijk - Lage Eggeweg in Wierden. Bleek dat een 45-jarige bestuurder van een vrachtwagencombinatie afkomstig uit het Sloveense Nova Mesta, rijdend over de Vlierdijk geen voorrang had verleend aan een bestelauto bestuurd door een 50-jarige man uit Nijverdal. Deze laatste reed over de Lage Eggeweg komend vanuit de richting West Kluinveenweg.

De 50-jarige raakte bij de aanrijding gewond en werd met onbekend letsels door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Almelo waar hij ter observatie werd opgenomen. De bestuurder van de vrachtwagen bleef ongedeerd, de vrachtwagencombinatie kwam in de sloot naast de Vlierdijk terecht.

De Afdeling Verkeersongevallen Analyse van de Politie Twente doet onderzoek naar de verdere oorzaak. O.a. wordt de digitale tachograafschijf van de vrachtwagencombinatie onderzocht.


Voordat tot berging van de vrachtwagen kon worden overgegaan, moest eerst de 600 liter diesel die in de tank zat, worden overgeheveld in een andere tank, dit is door de brandweer gedaan. Omdat in de tank een klein scheurtje zat en een klein beetje diesel in de sloot was gelopen, is nog gecontroleerd of hierdoor schade aan het milieu kon ontstaan. Na controle door het waterschap bleek dat dit niet het geval was, mede omdat de sloot droogstond.

Omdat in de sloot ook een gasleiding aanwezig was is de Cogas terplaatse geweest om deze te controleren. Uit voorzorg, doordat de mogelijkheid bestond dat bij de berging de leiding geraakt zou worden, is de gasleiding tijdelijk afgesloten. Hierna kon met de berging van de combinatie worden begonnen en kon toen dit achter de rug was het gas weer worden aangesloten. Er hebben geen woningen last gehad van deze afsluiting.

Door de gemeente Wierden is het wegdek van de Vlierdijk gereinigd en zal de sloot worden hersteld en zal het kleine deel waar een beetje dieselolie op terecht is gekomen, worden afgegraven.

De Vlierdijk is tot ongeveer 14.45 uur voor alle verkeer afgesloten geweest.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 17 mei t/m zondag 23 mei

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,900
Diesel1,526

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen