Veel doden en gewonden bij aanslag nachtclub

Veel doden en gewonden bij aanslag nachtclub
01-01-2017 10:21 | Buitenland | auteur ANP

ISTANBUL - Bij een vermoedelijk terroristische aanslag op een van de grootste en bekendste nachtclubs van de Turkse stad Istanbul zijn zondagochtend vroeg minstens 35 mensen gedood en minstens 40 mensen gewond geraakt. Het gaat om Club Reina aan de oever van de Bosporus.

Turkse media melden dat een man eerst op een politieagent heeft geschoten, voordat hij het pand binnenging en op willekeurige bezoekers begon te schieten. Waar de schutter is gebleven is nog niet duidelijk. De schutter was volgens getuigen verkleed als kerstman.

De politie kamt momenteel de nachtclub uit, onder meer op zoek naar explosieven.

De reden van de aanslag is onduidelijk.

De Turkse politie is met gepantserde auto's uitgerukt en ook zijn er veel ambulances ingezet.

De nachtclub ligt in de wijk Ortakoy. Er zouden op het moment van de aanslag tussen de 500 en 600 bezoekers aanwezig zijn geweest. Sommige bezoekers zijn de rivier ingesprongen om aan de aanslag te ontkomen. Zij zijn door de politie uit het water gered.

Istanbul is de grootste stad van Turkije. Er wonen 14 miljoen mensen. De politie was al met man en macht op de been om aanslagen te voorkomen.Juridische Column

Verschillende brancheorganisaties hebben al aangekondigd dat het coronavirus gevolgen heeft voor de tarieven voor zee- en luchtvrachttransport van en naar China. Logistieke dienstverleners willen de kosten die zij als gevolg van het virus extra moeten maken doorbelasten aan hun opdrachtgevers, de handels- en productiebedrijven. Kan dat zomaar?


LEES VERDER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,788
Diesel1,472

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden