Clicky

 
Transport Online - Geramde stuw bij Grave nu niet te repareren

Geramde stuw bij Grave nu niet te repareren

Geramde stuw bij Grave nu niet te repareren
31-12-2016 19:35 | Aanvaringen | auteur ANP

GRAVE - De stuw in de Maas bij Grave (Noord-Brabant) waar donderdagavond een schip tegenaan botste, kan niet met noodmaatregelen worden gerepareerd. Daar is de schade veel te groot voor: er zit een gat in van zo'n 25 meter, zei een woordvoerder van Rijkswaterstaat zaterdagavond.

Met camera's is onder water een inspectie aan de stuw uitgevoerd, maar Rijkswaterstaat heeft ,,nog geen volledig beeld'', aldus de zegsman. Ook de schuiven van de stuw zelf moeten nog uitgebreid worden nagelopen. Dat gebeurt in de komende dagen.

Het waterpeil in de Maas is tussen Grave en Sambeek inmiddels gedaald tot op het niveau van het stroomopwaarts gelegen Lith. Het is nu dus op het peil dat het zonder de stuw zou hebben. Voor eigenaren van woonboten is dat lastig. Sommige van die boten bij Gennep liggen vast aan de kade en zijn doordat het waterpeil is gezakt scheef komen te hangen. Bewoners zullen noodgedwongen elders het Nieuwjaar moeten inluiden.

In de Maas liggen in totaal zeven stuwen om het waterniveau op peil te houden. Dat is nodig vanwege het hoogteverschil in het Limburgse landschap.

De Maas tussen Grave en Sambeek en het Maas-Waalkanaal tussen Heumen en Weurt blijven voorlopig gestremd voor de scheepvaart. Omleidingsroutes voor de grote scheepvaart (klasse III en hoger) lopen via Rotterdam en Antwerpen. Kleinere scheepvaart kan gebruikmaken van de Brabantse kanalen, daar is al op 1 januari vanaf 06.00 uur scheepvaartverkeer mogelijk. De bediencentrale in Tilburg zal extra diensten draaien om bruggen en sluizen te bedienen.

Foto's

  • J.Roeland
    MAAS
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,081
Diesel2,083

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden