Eerbetoon tijdens begrafenis Poolse vrachtwagenchauffeur Lukasz Urban

Eerbetoon tijdens begrafenis Poolse vrachtwagenchauffeur Lukasz Urban [+video's]
30-12-2016 19:34 | Buitenland | auteur ANP/RTR

BANIE - Honderden mensen hebben vrijdag de begrafenis bijgewoond van de Poolse vrachtwagenchauffeur Lukasz Urban, een van de twaalf omgekomen slachtoffers van de bloedige aanslag 19 december op een kerstmarkt in het centrum van Berlijn. De aanslag, gepleegd met Urbans vrachtwagen, is in het Midden-Oosten opgeëist door de terreurgroep Islamitische Staat.

Lukasz werd 37 jaar oud en laat zijn vrouw en zeventienjarige zoon na. Hij is op kosten van de staat begraven in zijn dorp, Banie, niet ver van de Duitse grens. Onder de aanwezigen was de Poolse president Andrzej Duda. Op het middaguur stopten in heel Polen vrachtauto's en die toeterden om Urban te gedenken. Tal van trucks trokken naar Banie.

Urban werd dood gevonden in zijn cabine, nadat die door de Tunesische kaper Anis Amri in een menigte was gereden. Daarbij werden elf mensen gedood. Er waren aanwijzingen dat de chauffeur zich verzette tegen de kaper en daarbij werd doodgeschoten.

Een Britse vrachtrijder heeft inmiddels al meer dan 200.000 euro ingezameld voor de weduwe Zuzanna Urban en zoon Adam. Poolse vrachtwagenchauffeurs zijn ook een inzamelingsactie begonnen.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,762
Diesel1,467

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden