VAB-analyse van de ongevallencijfers in België

VAB-analyse van de ongevallencijfers in België Mobiliteitsclub VAB heeft de cijfers van de ongevallen met vrachtwagens op de Belgische ring- en autosnelwegen in de jaren 2002, 2003, 2004 en 2006 (cijfers van de Vlaamse overheid en van het BIVV) geanalyseerd. VAB combineerde deze gegevens met zijn eigen observatieonderzoeken in 2007 en 2008 op de E17 en de E313.

Conclusies: de Ring van Antwerpen maar ook delen van de E40 (vooral Brussel-Gent), de E313 en de E17 bieden het grootste risico op ongevallen met vrachtwagens; het rijgedrag van de vrachtwagenbestuurder ligt zeker niet altijd aan de basis van het ongeval; in geval van wegenwerken moet op risicowegen extra aandacht besteed worden aan veilighed.

Het onderzoek toont aan dat het rijgedrag van de bestuurder lang niet de enige oorzaak van de ongevallen is. Andere factoren waarmee rekening gehouden moet worden, zijn onder meer de gebrekkige weginfrastructuur en complexe verkeerssituaties.

Transportrisico

Rijverboden

maandag 18 december t/m zondag 24 december:

Voor alle rijverboden van deze week klikt u hier!

Meer rijverboden
Nieuwsbrief

 

 
 

Elke werkdag het laatste nieuws in uw postvak

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Uitgelichte Video

Voordelig Adverteren op Transport Online

Realtime Scheepsinfo

Weten welke schepen worden verwacht, hoelaat, uit welk land? U kunt het checken op onze speciale pagina met Realtime Scheepsinformatie

Meer realtime scheepsinformatie

Tip de redactie
Tip de redactie!


Fotoalbum

Nieuwste foto's

Hans van de Burgh
Hans van de Burgh
Schopman
Verheul Transport
Driessen
Wigcher
» meer foto's!

Zelf foto insturen!