Transport Online - Onschuldige arrestant na aanslag Berlijn: ik werd mishandeld

Onschuldige arrestant na aanslag Berlijn: ik werd mishandeld

Onschuldige arrestant na aanslag Berlijn: ik werd mishandeld
30-12-2016 10:33 | Buitenland | auteur ANP

BERLIJN - De Pakistaan die kort na de aanslag in Berlijn door de politie werd aangehouden, maar niets met de terreurdaad van doen bleek te hebben, zegt dat hij door de Duitse politie is mishandeld. In een gesprek met de Britse krant The Guardian zegt Naveed Baloch dat hij onder andere is geslagen omdat hij weigerde zich uit te kleden en op de foto te gaan.

De politie heeft vrijdag in Berlijn de Pakistaan weersproken. De man is volstrekt niet mishandeld, zei een politiewoordvoerder.

De 24-jarige man kwam net van een vriend toen hij in de buurt van de aanslag op de kerstmarkt, waardoor twaalf mensen omkwamen, op straat door de politie werd gearresteerd. Volgens Baloch gaf hij alle identiteitspapieren die hij bij zich had, werd hij aanvankelijk weer losgelaten maar direct daarna toch meegenomen. Politiemensen zouden hun hakken in zijn voet hebben geplant en met de hand hard op zijn nek hebben geduwd.

De Pakistaan zit volgens de krant ondergedoken. Hij is afkomstig uit de rumoerige staat Baluchistan waar geregeld aanslagen worden gepleegd door religieuze extremisten. Hij was als vluchteling in Duitsland maar voelt zich daar niet meer veilig.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,741
Diesel1,409

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions