Clicky


Bewindvoerder zet in op overname Speksnijder Logistiek

Bewindvoerder zet in op overname Speksnijder Logistiek
29-12-2016 09:36 | Faillissementen | auteur Redactie [FE]

HAZERSWOUDE-DORP - Dinsdag 27 december werd er uitstel van betaling verleend aan Speksnijder Logistiek uit Hazerswoude-Dorp. "Speksnijder is van oudsher een familiebedrijf dat tot 2012 weinig problemen kende", vertelt bewindvoerder mr. Doppelaar donderdag aan de redactie van Transport Online.

"Ondanks de sedert 2008 gaande zijnde "kredietcrisis". Vanaf die periode echter kwamen de winstmarges geleidelijk aan onder druk te staan. Eisen van klanten namen toe, terwijl de tarieven daarmee onvoldoende gelijke tred hielden", gaat hij verder.

"Nieuwe wet- en regelgeving maakten daarnaast (nieuwe) investeringen noodzakelijk. Geleidelijk aan kwam Speksnijder achter de feiten aan te lopen. Teneinde het verlies terug te dringen is in januari 2016 een deel van de activiteiten al afgestoten (verkocht). Dat leverde echter onvoldoende resultaat op. Daarnaast werd Speksnijder in 2016 geconfronteerd met een tweetal tegenvallers."

"In 2016 failleerde Vers en Fijn BV, een onderdeel van Speksnijder. Hierdoor moest Speksnijder een forse vordering afschrijven op deze vennootschap. Daarnaast kreeg Speksnijder te kampen met een relatief hoog ziekteverzuim. Er is nog gezocht naar een mogelijke samenwerking met derden, maar dat is niet gelukt, met name vanwege de krappe marges in de vervoerssector. Uiteindelijk heeft Speksnijder moeten besluiten uitstel van betaling bij de rechtbank aan te vragen."

De bewindvoerder is nu samen met de heer Speksnijder bezig om de mogelijkheden van een overname van activiteiten door een derde partij te onderzoeken. Behoud van werkgelegenheid is in dat verband, volgens de bewindvoerder, een belangrijke doelstelling. "Of dat gaat lukken is op dit moment nog niet te zeggen. In de eerste week van januari moet er op dit punt meer duidelijkheid zijn. Tot aan dat moment worden de activiteiten zoveel mogelijk gewoon voortgezet", aldus bewindvoerder mr. Doppelaar.

Bij Speksnijder werken op dit moment zo'n 170 werknemers.