Transport Online - Vakbonden en OR: 'Peter Appel Transport moet nieuwe contracten intrekken!'

Vakbonden en OR: 'Peter Appel Transport moet nieuwe contracten intrekken!'

Vakbonden en OR: 'Peter Appel Transport moet nieuwe contracten intrekken!'
28-12-2016 11:41 | Arbeidsvoorwaarden | auteur Redactie [FE]

MIDDENMEER - Volgens CNV Vakmensen, FNV Logistiek en Transport en de OR van Peter Appel Transport zijn er wijzigingen aangebracht in een nieuw verzonden contract aan de chauffeurs van Peter Appel Transport.

Volgens de vakbonden en OR is er geen akkoord gegeven over deze wijzigingen en vinden zij dat het contract ingetrokken dient te worden en dat chauffeurs dit contract in geen geval moeten tekenen.

Volgens FNV Logisteik en Transport heeft Peter Appel Transport nooit de intentie gehad iets te wijzigen. "Als dit dan allemaal niet de bedoeling is geweest, waarom dan niet gewoon zeggen: ”Vervelend. Dit is niet goed gegaan. We zetten er een streep door en gaan kijken hoe we het voor iedereen, werkgever en werknemer, goed kunnen regelen”? Helaas staat het bedrijf vooralsnog niet open om ons concrete toezeggingen te doen dat de situatie voor iedereen wordt opgelost of concrete afspraken met ons te maken om deze hele situatie op te lossen", aldus Michiel Boer van FNV Transport en Logistiek.

"Wie wat wanneer heeft gedaan vinden wij niet zo interessant op dit moment. Feit blijft dat er in de procedure kennelijk veel is misgelopen en dat de informatie in de begeleidende brief bij de contracten niet klopt. Gezien dit, gezien bovenstaande, doen wij hierbij dan ook de nadrukkelijke oproep aan Peter Appel Transport om de nieuwe contracten in te trekken en de al getekende contracten door te scheuren."

"En we roepen op om met ons het gesprek aan te gaan over nut, noodzaak en doel van nieuwe contracten. Ook zal gesproken moeten worden over alternatieven voor een uitvoering die ieders belang in ogenschouw neemt en respecteert."

Wat is er mis?

"Juridisch is er niet veel op het contract aan te merken. Het contract is erg op de werkgever geschreven en wat dat betreft niet een heel sociaal contract. Als werkgever moet je je afvragen of deze contracten de arbeidsrelatie en arbeidsverhoudingen weergeven die je naar de buitenwereld wil uitstralen", gaat Boer verder.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,675
Diesel1,318

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions