'A67 moet snel veiliger worden'

'A67 moet snel veiliger worden' EINDHOVEN - De A67 tussen Venlo en Eersel moet veiliger. Dat vindt Erik van Merrienboer, portefeuillehouder verkeer en vervoer bij het SRE. De druk bereden snelweg kan aan veiligheid winnen door onder meer uitvoegstroken te verlengen. Ook zijn op diverse plaatsen de vluchtstroken langs de A67 te smal.

Een vrachtwagen met pech kan hierdoor deels op de rijbaan komen te staan. Behalve het verbreden van vluchtstroken, wordt ook de aanleg van extra vluchthavens overwogen. Van Merrienboer vertelde gisteren dat hij de problematiek rondom de A67 vorige week heeft besproken met minister Eurlings.

Van Merrienboer sprak van een 'acuut veiligheidsprobleem', mede naar aanleiding van de aanrijding van een bus en een vrachtwagen gisterochtend. Eén dode, drie zwaargewonden en 27 mensen met lichte verwondingen, een flinke ravage en kilometerslange files waren het gevolg van het ongeval.

Op knooppunt Leenderheide knalde rond half tien een Italiaanse touringcar, komend uit Geldrop, achter op een Poolse vrachtwagen. Vermoedelijk heeft de 27-jarige Italiaanse chauffeur de truck te laat opgemerkt. Hij mocht na verhoor door de politie weer gaan.

Door de klap werd de cabine van de bus, met daarin tientallen Indiase toeristen, volledig in elkaar gedrukt. De 35-jarige touroperator uit Bombay, die naast de buschauffeur zat, raakte zwaargewond. Later is de man in het ziekenhuis overleden.

Bron: Brabants Dagblad

Transportrisico

Rijverboden

maandag 18 december t/m zondag 24 december:

Voor alle rijverboden van deze week klikt u hier!

Meer rijverboden
Nieuwsbrief

 

 
 

Elke werkdag het laatste nieuws in uw postvak

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Uitgelichte Video

Voordelig Adverteren op Transport Online

Realtime Scheepsinfo

Weten welke schepen worden verwacht, hoelaat, uit welk land? U kunt het checken op onze speciale pagina met Realtime Scheepsinformatie

Meer realtime scheepsinformatie

Tip de redactie
Tip de redactie!


Fotoalbum

Nieuwste foto's

Hans van de Burgh
Hans van de Burgh
Schopman
Verheul Transport
Driessen
Wigcher
» meer foto's!

Zelf foto insturen!