Transport Online - 'A67 moet snel veiliger worden'

'A67 moet snel veiliger worden'

'A67 moet snel veiliger worden'
03-06-2008 13:00 | Ongevallen | auteur de redactie
EINDHOVEN - De A67 tussen Venlo en Eersel moet veiliger. Dat vindt Erik van Merrienboer, portefeuillehouder verkeer en vervoer bij het SRE. De druk bereden snelweg kan aan veiligheid winnen door onder meer uitvoegstroken te verlengen. Ook zijn op diverse plaatsen de vluchtstroken langs de A67 te smal.

Een vrachtwagen met pech kan hierdoor deels op de rijbaan komen te staan. Behalve het verbreden van vluchtstroken, wordt ook de aanleg van extra vluchthavens overwogen. Van Merrienboer vertelde gisteren dat hij de problematiek rondom de A67 vorige week heeft besproken met minister Eurlings.

Van Merrienboer sprak van een 'acuut veiligheidsprobleem', mede naar aanleiding van de aanrijding van een bus en een vrachtwagen gisterochtend. Eén dode, drie zwaargewonden en 27 mensen met lichte verwondingen, een flinke ravage en kilometerslange files waren het gevolg van het ongeval.

Op knooppunt Leenderheide knalde rond half tien een Italiaanse touringcar, komend uit Geldrop, achter op een Poolse vrachtwagen. Vermoedelijk heeft de 27-jarige Italiaanse chauffeur de truck te laat opgemerkt. Hij mocht na verhoor door de politie weer gaan.


Door de klap werd de cabine van de bus, met daarin tientallen Indiase toeristen, volledig in elkaar gedrukt. De 35-jarige touroperator uit Bombay, die naast de buschauffeur zat, raakte zwaargewond. Later is de man in het ziekenhuis overleden.

Bron: Brabants Dagblad

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 3 mei t/m zondag 9 mei

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,902
Diesel1,532

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen