Zwarte doos Russisch vliegtuig gevonden

Zwarte doos Russisch vliegtuig gevonden
27-12-2016 11:50 | Ongevallen | auteur ANP

MOSKOU - Een van de zwarte dozen is gevonden tussen de wrakstukken van het militaire vliegtuig dat zondag in de Zwarte Zee neerstortte. Het Russische persbureau TASS meldde dinsdag dat de zwarte doos voor onderzoek naar Moskou wordt gestuurd.

Onderzoekers hebben eerder laten weten dat de crash mogelijk is te wijten aan een technisch mankement of een fout van de piloot. In het geborgen toestel zijn geen resten van springstof gevonden. Al voor het bergen van het toestel gingen de autoriteiten niet uit van een aanslag.

Het toestel verongelukte kort na de start vanaf het vliegveld van Sotsji. Alle 92 inzittenden van het vliegtuig zijn omgekomen. Aan boord van de Toepolev-154 waren onder meer tientallen leden van het Aleksandrov Ensemble, een beroemd koor van het Russische leger dat in de aanloop naar nieuwjaar zou optreden voor Russische militairen in Syrië. Ook een bekende arts, Elizaveta Glinka, die behoort tot de mensenrechtenadviesraad van president Vladimir Poetin, zat in het toestel. Inmiddels zijn zestien lichamen geborgen.NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,804
Diesel1,511

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden