Clicky


Twaalf nieuwe DAF's voor Jongeneel Transport

Twaalf nieuwe DAF's voor Jongeneel Transport
27-12-2016 10:08 | Nieuw Materieel | auteur Redactie [FE]

VALKENBURG - Veiligheid, kwaliteit en duurzaamheid hebben bij Jongeneel Transport topprioriteit. Het zijn eigenschappen die deze transporteur in het Zuid-Hollandse Valkenburg deelt met DAF. Het leeuwendeel van het wagenpark van Jongeneel bestaat dan ook uit DAF-trucks.

Eerder dit jaar bestelde Jongeneel twaalf nieuwe DAF’s CF en XF en inmiddels zijn die bijna allemaal afgeleverd door dealer BLOM-DSW. Het zijn ADR-uitvoeringen met alle mogelijke voorzieningen en technologie voor veilig tanktransport van (gedeeltelijk industriële) gassen.

"60 jaar bestaan we. Dat jubileum hebben we dit jaar gevierd. DAF heeft zeker een bijdrage geleverd aan het succes van de onderneming", aldus Ard Jongeneel, een van de leden van de huidige directie.

"De hoofdmoot van de vloot bestaat nu ook uit DAF’s. Ongeveer tachtig hebben we er. De nieuwe Euro 6-versies bevallen bijzonder goed. Ze rijden economisch en ze bieden alle veiligheid die wij op dit moment wensen, bijvoorbeeld met adaptieve cruise control en lane departure warning. Daarbij levert DAF alle veiligheidsitems die vereist zijn voor ADR, plus de zaken die wij zelf nog willen om echt de maximale veiligheid te garanderen voor het transport van gassen. Kortom: ons is maatwerk geleverd, zodat wij maatwerk aan onze klanten kunnen leveren."

Specialist in ADR-transport

De nieuw DAF’s zijn vooral trekkers, de meeste CF/XF440. Jongeneel Transport heeft ze allemaal ingezet voor ADR-transport. "Tussen de 90 en 95 procent van het werk bestaat inmiddels ook uit vervoer van gassen. Daarin hebben we ons steeds meer gespecialiseerd. Dat moet ook, want de eisen zijn hoog en de regelgeving is complex. De rest is vervoer van stukgoederen", schetst Jongeneel.

"Veiligheid en kwaliteit, daar staan we voor. Het wagenpark is mede daarom relatief jong. Fijn bij DAF is het uitgebreide dealernetwerk, ook in het buitenland. Service kan daardoor, ook internationaal, snel ter plekke worden geboden."

Jongeneel besteedt veel aandacht aan training en opleiding van chauffeurs en zet bewust in op duurzaamheid. "Onze chauffeurs kennen de, meest recente, regels rondom veiligheid en vervoer van gevaarlijke stoffen. Bij Jongeneel Transport wordt een actief beleid gevoerd op het gebied van kwaliteit, gezondheid, veiligheid, beveiliging en milieu (QHSSE). Wij vinden het belangrijk om continu te werken aan deze vijf beleidsgebieden, niet alleen omdat de maatschappij dit van ons verwacht, maar ook omdat het transport waarin wij zijn gespecialiseerd, onmogelijk en onverantwoord is zonder een duidelijk QHSSE-beleid."