Clicky


Kapers Libisch vliegtuig voor rechtbank

Kapers Libisch vliegtuig voor rechtbank
25-12-2016 18:46 | Buitenland | auteur ANP/DPA

VALLETTA - De twee kapers van een Libisch passagiersvliegtuig dat afgelopen vrijdag was geland in Malta, is ontvoering, het gebruik van geweld in een vliegtuig en vrijheidsberoving ten laste gelegd. Beide mannen verklaarden zondag voor de rechtbank in de Maltese hoofdstad Valletta niet schuldig te zijn. Als ze worden veroordeeld voor ontvoering kunnen ze levenslang krijgen.

De twee mannen dwongen vrijdag de bemanning van het vliegtuig van Afriqiyah-Airways op een binnenlandse vlucht in Libië naar Malta te vliegen. Daar werd urenlang onderhandeld waarna de twee kapers alle inzittenden lieten gaan en zichzelf overgaven.

De kapers hebben volgens politiebronnen tot nu toe niets over hun motieven verteld, aldus de Times of Malta. Tot op heden heeft Libië ook geen verzoek tot uitlevering gedaan en hebben de mannen ook geen politiek asiel in Malta aangevraagd.

Alles duidt er op dat de kapers aanhangers van de verdreven en gedode dictator Muammar Gaddafi zijn doordat ze een Libische vlag uit zijn tijd lieten wapperen.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 5 juni t/m zondag 11 juni

Alle Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Verkeersinformatie

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,962
Diesel1,642

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions