Transport Online - Antwerpse ring gevaarlijkst voor vrachtwagens

Antwerpse ring gevaarlijkst voor vrachtwagens

Antwerpse ring gevaarlijkst voor vrachtwagens
02-06-2008 09:26 | Ongevallen | auteur de redactie
Vrachtwagenchauffeurs die over de Antwerpse ring rijden, lopen een zeer groot risico om betrokken te raken bij een ongeval. De Antwerpse ringweg is veel gevaarlijker dan andere ring- en snelwegen in België. Dat blijkt uit een analyse van mobiliteitsclub VAB.

Op basis van de beschikbare ongevalcijfers maakte VAB een analyse van de ongevallen met vrachtwagens op de Belgische ring- en snelwegen. Uit die analyse blijkt dat het ongevalrisico (het aantal ongevallen/km) veruit het grootst is op de ring van Antwerpen. Een vrachtwagenchauffeur heeft zelfs acht keer meer kans op een ongeval op de Antwerpse ring dan op het noord-westelijke deel van de ring rond Brussel. Ook de E40 tussen Brussel en Gent, de E17 tussen Sint-Niklaas en Gent en de E313 tussen Antwerpen en Geel blijken gevaarlijk.

VAB benadrukt dat de oorzaak van de ongevallen niet enkel mag gezocht worden bij het rijgedrag van de vrachtwagenchauffeur. Ook andere factoren spelen een rol. Uit eerder observatie-onderzoek van VAB op de E17 en E313 blijkt bijvoorbeeld dat bestuurders van personenwagens vaak vrachtwagens de pas afsnijden bij het uitvoegen. Ook de infrastructuur speelt een rol in de veiligheid van het vrachtverkeer. VAB pleit daarom voor een grondige analyse van de ongevallen met vrachtwagens.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 3 mei t/m zondag 9 mei

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,902
Diesel1,532

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen