Transport Online - Motorrijder Marechaussee gewond bij begeleiding band Mettalica

Motorrijder Marechaussee gewond bij begeleiding band Mettalica

Motorrijder Marechaussee gewond bij begeleiding band Mettalica
01-06-2008 19:20 | Ongevallen | auteur de redactie
LANDGRAAF - Tijdens de begeleiding van de Amerikaanse band Metallica is een motorrijder van de Koninklijke Marechaussee afgelopen vrijdagmiddag ernstig gewond geraakt. De 50-jarige motorrijder maakte deel uit van een groep motorrijders van de Marechaussee, die de leden en het management van de band moest begeleiden van het vliegveld Maastricht Aachen-Airport naar het festivalterrein in Landgraaf. De Koninklijke Marechausse levert tijdens Pinkpop bijstand aan de politie, een samenwerking die overigens vaak voorkomt tijdens grootschalige evenementen.

Ter hoogte van een rotonde in Rothem (gemeente Meerssen) raakte de achterste motorrijder betrokken bij een aanrijding met een vrachtwagen en werd daarbij levensgevaarlijk gewond. Omdat hij achteraan in de kolonne reed, hadden zijn collega-motorrijders aanvankelijk niets in de gaten. Alleen de laatste wagen, waarin de manager en de arts van Metallica zaten, was in de buurt. De chauffeur stopte onmiddellijk en de arts van de band verrichtte meteen de noodzakelijke eerste hulp. Hij werd daarin bijgestaan door een ambulancebroeder die in de directe buurt van de plaats van het ongeval woont. De motorrijder werd vervolgens met spoed naar het ziekenhuis gebracht waar hij direct aan een arm werd geopereerd. Sinds zaterdagmiddag is hij bij kennis en goed aanspreekbaar. Hoewel nog niet duidelijk is in hoeverre de ernstige verwondingen aan zijn arm zullen herstellen, toont hij zich bijzonder monter.

De bandleden van Metallica hoorden pas over het ongeval toen zij al in de buurt van het festivalterrein waren. Hoewel het ongeval volledig losstaat van de feitelijke begeleiding, reageerden zij geschokt. Met de organisatie van Pinkpop hebben zij de afspraak gemaakt dat ze op de hoogte worden gehouden over de toestand van de motorrijder.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 17 mei t/m zondag 23 mei

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,900
Diesel1,526

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen