Clicky


Vliegtuigkapers Malta geven zich over

Vliegtuigkapers Malta geven zich over
23-12-2016 16:08 | Buitenland | auteur ANP

VALLETTA - De vliegtuigkaping op Malta is voorbij. Premier Joseph Muscat meldde vrijdagmiddag dat de kapers van een Libisch passagiersvliegtuig zich hebben overgegeven. Ze werden opgepakt nadat ze het vliegtuig samen met de laatste bemanningsleden hadden verlaten.

De gijzeling is daarmee met een sisser afgelopen. Voor zover bekend bleef iedereen ongedeerd. In totaal zaten in het toestel van Afriqiyah Airways 118 mensen, onder wie zeven bemanningsleden.

Muscat vertelde tijdens een persconferentie dat de kapers een handgranaat en een pistool bij zich hadden. Een tweede pistool is in het vliegtuig gevonden.

Het toestel was op weg van Sabha in het zuidwesten van Libië naar de hoofdstad Tripoli toen het werd gekaapt. De daders dwongen de piloten naar Malta te vliegen. Ze dreigden volgens Maltese media in eerste instantie het toestel op te blazen met de handgranaat. Een kaper zwaaide met de groene vlag die Libië gebruikte tijdens het bewind van de in 2011 gedode dictator Muammar Kaddafi.

Een van de kapers gaf voordat hij zich overgaf een interview aan een Libisch tv-station. "We hebben deze maatregelen genomen om onze nieuwe partij te promoten'', vertelde hij. Die partij omschreef hij als ,,pro-Kaddafi''. De burgemeester van het Libische Sabha zei tegen de BBC dat "de eerste informatie erop duidt dat hij politiek asiel wil aanvragen op Malta''.

Na de landing hadden Maltese veiligheidstroepen het vliegtuig omsingeld. Andere vluchten van of naar de internationale luchthaven van Malta werden geannuleerd of omgeleid.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 5 juni t/m zondag 11 juni

Alle Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,965
Diesel1,651

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions