Clicky

 
Transport Online - Nieuwe Iveco Stralis NP LNG trekkers voor Cornelissen Transport in Nijmegen

Nieuwe Iveco Stralis NP LNG trekkers voor Cornelissen Transport in Nijmegen

Nieuwe Iveco Stralis NP LNG trekkers voor Cornelissen Transport in Nijmegen
23-12-2016 09:43 | Nieuw Materieel | auteur Redactie [FE]

NIJMEGEN - Op vrijdag 16 december 2016 heeft Cornelissen Transport uit Nijmegen een serie van drie nieuwe IVECO Stralis NP LNG-trekkers opgenomen in het wagenpark. Dit betreft de eerste levering van de nieuwe 400pk sterke aardgastrucks van het Italiaanse truckmerk in Nederland. De brandstof LNG (vloeibaar aardgas) is niet nieuw voor Cornelissen Transport: het bedrijf heeft al een aantal jaren 23 LNG-trucks die dagelijks worden ingezet voor distributiewerkzaamheden naar de filialen van Albert Heijn en Kruidvat.

Het was in 1930 toen Jo Cornelissen zijn transportbedrijf startte. Vanaf 1935 ging Cornelissen Transport het wegtransport verzorgen voor de toenmalige Nederlandse Export Papierfabriek. In de jaren die daarop volgden is het transportbedrijf uit Nijmegen gegroeid tot een allround Logistiek dienstverlener met een multimodaal karakter.

Door de grootte van het bedrijf was het genoodzaakt om in 1999 te verhuizen naar een modern bedrijfspand aan de rand van de stad Nijmegen. Daarnaast heeft Cornelissen Transport standplaatsen in Tilburg, Geldermalsen, Nieuwegein, Den Bosch, Echt, Heteren en Zwolle.

IVECO presenteerde halverwege 2016 haar nieuwe IVECO Stralis NP. Deze evolutie van de voorgaande Stralis Hi-Road LNG heeft een 400pk en 1700Nm krachtige FPT Cursor 9 aardgasmotor aan boord. Deze is gekoppeld aan een 12-gangs EuroTronic automatische versnellingsbak, waardoor rijeigenschappen en prestaties gelijk zijn aan vergelijkbare trucks met dieselmotor.

Tevens is de IVECO Stralis NP voorzien van de Hi-Way cabine, de leefomgeving waarin de chauffeur tijdens nationale en internationale opdrachten van alle comfort is voorzien.

De drie nieuwe IVECO Stralis NP trekkers van Cornelissen Transport zijn uitgerust met twee tanks voor het LNG. De capaciteit van deze tanks samen is 390 kilogram brandstof, waarmee de chauffeurs van het Nijmeegse transportbedrijf een actieradius hebben van maar liefst 1500 kilometer.

Dankzij de stille aardgasmotor is het mogelijk om met de IVECO Stralis NP buiten de venstertijden winkels te bevoorraden in stadscentra. Daarnaast biedt de LNG-truck een significante reductie van CO2-, NOx- en fijnstofemissie zonder de toepassing van AdBlue of een roetfilter.

Cornelissen Transport zal de nieuwe IVECO LNG-truck voornamelijk inzetten voor distributie-werkzaamheden voor Albert Heijn. Het inzetten van trekkers op LNG sluit goed aan bij de kernwaarden waarmee Cornelissen Transport invulling wil geven aan Maatschappelijk Verantwoord

Foto's

 • Wempe Transport
  Wempe Transport
 • Wempe Transport
  Wempe Transport
 • CSE
  CSE
 • CSE
  CSE

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,364
Diesel2,083

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 16 mei t/m zondag 22 mei

Alle Rijverboden