Clicky


Eerste New Generation Scania’s rijden inmiddels rond

Eerste New Generation Scania’s rijden inmiddels rond
22-12-2016 19:19 | Weer en Verkeer | auteur Redactie [FE]

BREDA - Door heel Europa is Scania inmiddels gestart met de uitlevering van de New Generation Scania’s aan de eerste klanten. Ook in Nederland rijden de eerste voertuigen in klantendesign rond en kunnen door de truckspotters worden geregistreerd. De komende periode is het voor hen zaak alert te blijven, want er komen er nog veel meer aan. Het ene bedrijf wacht met kentekenen tot januari 2017, terwijl het andere nog dit jaar al de eerste kilometers gemaakt wil hebben. De keuze is aan de transporteur.

Vanuit de Scaniafabriek in Zweden worden de Scania dealervestigingen voorzien van de nieuwe chassis. Dit is voorlopig de enige fabriek die de NGS produceert. In de loop van 2017 zullen ook de fabrieken in Angers (F) en, tenslotte, Zwolle overgaan op het nieuwe truckplatform. Tot deze tijd zal het huidige én het nieuwe model naast elkaar beschikbaar zijn. Ook hier is de keuze aan de transporteur.

Zoals gezegd zullen er in de komende periode regelmatig nieuwe NGS trucks worden afgeleverd.

Intussen heeft de New Generation Scania in recente tests in binnen- en buitenland zijn visitekaartje afgegeven. In zowel de 1000 puntentest als de European Truck Challenge was het unanieme oordeel van de vakjournalisten dat Scania zijn belofte volledig had waargemaakt. In tests met de S730 kreeg de nieuwe truck eveneens een dikke voldoende op het vlak van cabinecomfort, rij-eigenschappen, veiligheid en brandstofverbruik.

Foto's

  • Marc Sanders
  • VDS
    VDS
  • Feenstra
    Feenstra Logistics & Transport
  • Emaus