Clicky


FrieslandCampina neemt pakhuis over van Royal A-ware in Workum

FrieslandCampina neemt pakhuis over van Royal A-ware in Workum
22-12-2016 10:25 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

WORKUM - FrieslandCampina neemt met ingang van 1 januari 2017 het kaaspakhuis van Royal A-ware in Workum over. Dit pakhuis is gevestigd naast de fabriek van FrieslandCampina in Workum. In dit pakhuis wordt sinds enkele jaren kaas van FrieslandCampina Workum gerijpt voor doeleinden van FrieslandCampina.

De overdracht van dit pakhuis past in de strategie van de business group Cheese, Butter & Milkpowder van FrieslandCampina. Op deze manier wordt bijgedragen aan de ambitie om volledig zelf verantwoordelijk te zijn voor het veredelen van de in Workum geproduceerde kazen.

Alle 26 medewerkers die werkzaam zijn in het pakhuis van Royal A-ware in Workum zijn onderdeel van de transactie en worden, met behoud van werkzaamheden en arbeidsvoorwaarden, per 1 januari 2017 overgenomen.

Dalfsen

Vorige maand werd bekend dat Royal Bel Leerdammer B.V met ingang van 1 januari 2017 het rijpingspakhuis van Royal A-ware in Dalfsen overneemt. Dit pakhuis is gevestigd naast de Leerdammer fabriek aan de Rondweg in Dalfsen. Hier worden de bij Leerdammer geproduceerde kazen al sinds enkele jaren gerijpt.

Alle medewerkers die werkzaam zijn in het pakhuis van Royal A-ware in Dalfsen treden per 1 januari 2017 in dienst bij Royal Bel Leerdammer B.V.  De reden van de overname is de ambitie van Royal Bel Leerdammer B.V. om volledig zelf verantwoordelijk te zijn voor de rijping van de door het bedrijf geproduceerde kazen.