Clicky


Uber stopt met zelfrijdende auto's in San Francisco

Uber stopt met zelfrijdende auto's in San Francisco
22-12-2016 10:24 | Buitenland | auteur ANP

SAN FRANCISCO - Taxi-app Uber haalt zijn zelfrijdende auto's in San Francisco van de weg. Het bedrijf is daartoe gedwongen nadat de Californische DMV, de Amerikaanse versie van de Rijksdienst voor het Wegverkeer, de kentekens van de voertuigen in had getrokken.

Uber en de DMV waren al een tijdje aan het bakkeleien over de zelfrijdende auto's. De overheidsdienst vond dat de wagens testvoertuigen waren waar een vergunning met een prijskaartje van 150 dollar voor nodig was. Uber stelde echter dat dat niet zo was omdat er chauffeurs in de wagens aanwezig waren om in te grijpen. Daardoor zouden de zelfrijdende auto's vergelijkbaar zijn met bijvoorbeeld Tesla's die gebruik maken van de Autopilot-functie.

De voertuigen van Uber kwamen de afgelopen weken in het nieuws vanwege een aantal incidenten. Zo werden ze gefilmd terwijl ze door rood licht reden en bleken ze problemen te hebben met fietsstroken op de weg. Uber test zijn zelfrijdende voertuigen ook in Pittsburgh in de staat Pennsylvania. Daar gelden andere regels waardoor een speciale vergunning niet nodig is.