Transport Online - Taxiverbod tegen overlast ronselaars Schiphol

Taxiverbod tegen overlast ronselaars Schiphol

Taxiverbod tegen overlast ronselaars Schiphol
21-12-2016 13:41 | Binnenland | auteur ANP

HOOFDDORP - Burgemeester Theo Weterings van de gemeente Haarlemmermeer wil op korte termijn op Schiphol tijdelijk alle taxi's verbieden die geen vergunning voor de speciale taxistrook hebben. In de tussentijd wil hij met alle betrokken partijen drie scenario's uitwerken die moeten voorkomen dat zogenoemde taxironselaars in de toekomst nog actief zijn op de luchthaven.

Dit maakte Weterings woensdagmiddag bekend. Voor de maatregel op korte termijn wil hij de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) aanscherpen. Hij doet daarbij een beroep op het gevaar voor de openbare orde dat op dit moment door de ronselaars ontstaat. De gemeenteraad beslist in januari over het plan.

Weterings noemt de huidige situatie op het plein voor Schiphol onaanvaardbaar. Mensen worden misleid en onder valse voorwendselen meegelokt naar taxi's om vervolgens torenhoge bedragen te moeten betalen. Handhaving is moeilijk, onder meer doordat bestaande wetgeving in de weg zit en niet alle taxichauffeurs zich aan dubieuze praktijken schuldig maken.

De burgemeester benadrukte dat aanscherping van de APV geen oplossing voor de lange termijn is. Het verbod dat daarin wordt geregeld, is in strijd met de wet en mag alleen vanwege het gevaar voor de openbare orde waarvan volgens Weterings momenteel sprake is. De komende tijd praat hij daarom met Schiphol, het ministerie van Infrastructuur en Milieu en de gemeente Amsterdam verder over oplossingen voor de lange termijn.NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,651
Diesel1,276

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions