Clicky


APM Terminals scherpt veiligheidsmaatregelen aan

APM Terminals scherpt veiligheidsmaatregelen aan
21-12-2016 10:31 | Transport | auteur Redactie [FE]

ROTTERDAM - Veiligheid staat hoog in het vaandel bij APM Terminals Rotterdam. Vandaar dat het overslagbedrijf enkele maatregelen doorvoert om het terminalbezoek voor vrachtwagenchauffeurs veiliger te maken.

Allereerst wordt de mogelijkheid tot toiletbezoek verplaatst van de blokkengroepen naar de parkeerplaats bij de security loge, vóór betreden van de terminal.

Deze parkeerplaats zal aangepast worden tot vier fysiek gescheiden laantjes vanaf waar binnen de groene belijning op de grond de weg naar een toilet gevonden kan worden. Ook is er vanaf drie van de vier laantjes een veilige route om naar de security loge te lopen.

De werkzaamheden om dit aan te passen zijn op vrijdag 16 december begonnen en zijn gepland om vlak voor de kerst afgerond te zijn. Houd er in deze periode rekening mee dat de parkeerplaats beperkt beschikbaar zal zijn en dat men daarna een veiligere situatie aantreft.

Op de terminal treft de chaffeur de borden “Stay in your cabin” (blijf in je cabine) aan. Bij de blokkengroepen wordt de chauffeur gevraagd in de cabine te blijven totdat zijn vrachtwagen in het laantje staat. Daarna mag hij zich bij de kiosk en rond zijn vrachtwagen begeven.

Bij de gate wordt de chauffeur gevraagd alleen zijn cabine te verlaten in geval van noodzakelijk bezoek van de douane, en dan alleen in laantje 1.