Clicky

 
Transport Online - Van den Bosch Transporten verlengt samenwerking met UNICEF

Van den Bosch Transporten verlengt samenwerking met UNICEF

Van den Bosch Transporten verlengt samenwerking met UNICEF
20-12-2016 17:12 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

ERP - De samenwerking tussen UNICEF Nederland en Van den Bosch Transporten is opnieuw met twee jaar verlengd. UNICEF komt wereldwijd op voor de rechten van het kind. Sinds 2011 ondersteunt Van den Bosch de VN-kinderrechtenorganisatie bij haar activiteiten. De samenwerking richt zich in het bijzonder op het bestrijden van ondervoeding in Afrika en het project Football for Water in Ghana.

Als bulktransporteur is Van den Bosch Transporten dagelijks in de weer met het aanvoeren van grondstoffen. “Een groot deel van onze organisatie is betrokken bij het transport van goederen die verwerkt worden in onze voeding”, legt directeur Peter van den Bosch uit.

“Daarom hebben we er bewust voor gekozen een duidelijke verbinding met de voedselmarkt te leggen. Honger in de wereld is iets wat onze organisatie erg aangrijpt. Natuurlijk kunnen wij dit niet oplossen, maar we kunnen wel onze maatschappelijke verantwoordelijkheid nemen door een serieuze bijdrage te leveren aan het aanpakken van dit probleem.”

In actie tegen ondervoeding

De samenwerking richt zich de komende twee jaar in het bijzonder op het verbeteren van de gezondheid van kinderen in Afrika, waar ondervoeding nog steeds een belangrijke oorzaak van kindersterfte is. UNICEF werkt samen met de overheid aan het ontwikkelen en uitrollen van nationaal beleid op het gebied van gezondheidzorg en gezonde voeding. De afgelopen jaren lag de focus op het verbeteren van de situatie in Mozambique. Hier zijn goede resultaten behaald. Sinds 1990 is de kindersterfte namelijk met 66 procent gedaald. De komende jaren gaat de steun uit naar andere Afrikaanse landen, waar UNICEF op een vergelijkbare manier te werk zal gaan. 

Nieuw project: Football for Water

Daarnaast steunt Van den Bosch Transporten de komende twee jaar het project Football for Water in Ghana. Dit programma is gericht op het realiseren van veilig drinkwater en schone toiletten op scholen. Voetbal is hierbij de verbindende factor.

Peter van den Bosch motiveert de keuze voor dit project: “We hebben onlangs een tankreiniging geopend in Ghana. Hier staat hygiëne centraal. We zijn ons er echter van bewust dat schoon drinkwater en goede hygiëne niet voor iedereen vanzelfsprekend zijn. Met onze steun aan Football for Water willen we een betekenisvolle bijdrage leveren aan de toekomst van schoolgaande kinderen in Ghana.”

Foto's

  • J.Roeland
    VAN DEN BOSCH
  • J.Roeland
    VAN DEN BOSCH
  • Van den Bosch vof
    Van den Bosch vof

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,479
Diesel2,314

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats