Clicky


Vrachtwagencombinaties met verlopen Amerikaanse kentekens stilgezet door politie

Vrachtwagencombinaties met verlopen Amerikaanse kentekens stilgezet door politie [+foto]
20-12-2016 11:25 | Buitenland | auteur Redactie [FE]

CUXHAVEN(D) - De Duitse politie heeft afgelopen weekend twee nogal opvallende trekker oplegger combinaties gecontroleerd langs de Duitse A27 ter hoogte van Nesse. De twee vrachtwagens waren 's nachts onderweg in de richting van Bremen.

Het eerste voertuig bestond uit een trekker voorzien van een Amerikaans kenteken, Oklahoma om precies te zijn. De bijbehorende een-assige Amerikaanse oplegger voerde eveneens een Amerikaans kenteken (Texas).

De tweede combinatie bestond uit een Poolse trekker met Pools kenteken. Deze trok echter een drie-assige Amerikaanse oplegger met eveneens een Amerikaans kenteken. Alle gevoerde Amerikaanse kentekens bleken na controle niet meer geldig.

Daarnaast waren de afmetingen van de trailers te breed. Zo meette de eerste oplegger 2,60 meter en de drie-assige oplegger zelf 2,90 meter. Daarnaast waren de opleggers eveneens veel te lang.

Hiervoor kregen de bestuurders boetes voor schending van het verzekeringsrecht, motorrijtuigenbelasting en de belastingen, registratie misbruik, rijden zonder rijbewijs en het rijden zonder speciale toestemming.

Vanwege het ontbreken van de vereiste papieren en het ontbreken van een geldig kenteken werd de verdere reis van de Amerikaanse voertuigen verboden. De trekker met pools kenteken was verder in orde.

Twee Oekraïense chauffeurs kregen een boete van 500 euro. Tegen de 34-jarige Poolse chauffeur, die tevens de eigenaar van de Poolse trekker en de Amerikaanse voertuigen is, wordt een strafrechterlijk onderzoek opgestart.