Transport Online - Dood gevonden Pool bestuurde niet de vrachtwagen in Berlijn

Dood gevonden Pool bestuurde niet de vrachtwagen in Berlijn

Dood gevonden Pool bestuurde niet de vrachtwagen in Berlijn
20-12-2016 08:34 | Buitenland | auteur ANP/DPA

BERLIJN - De Berlijnse politie zegt dat de Poolse man die dood in de cabine van de vrachtwagen werd aangetroffen na de aanslag op de kerstmarkt niet de vrachtwagen bestuurde ten tijde van de aanslag.

Ook is bekendgemaakt dat de aangehouden man, die de vrachtwagen wel bestuurde, met opzet op de mensenmassa op de kerstmarkt is ingereden. Dat heeft de Duitse politie dinsdagochtend gezegd op Twitter.

Eerder al zei de minister van Binnenlandse Zaken van de Duitse deelstaat Noord-Rijnland-Westfalen, Ralf Jäger (SPD), dat de gebeurtenissen in Berlijn van maandagavond wel degelijk een aanslag zijn geweest. Hij heeft daarvoor voldoende aanwijzingen. "Met alles wat we nu weten, gaan we ervan uit dat het om een terroristische aanslag gaat", aldus Jäger.

"Daarom wordt de aanwezigheid en waakzaamheid van de politie in de deelstaat vergroot", zegt Jäger verder. Agenten zouden nu met kogelvrije vesten en automatische wapens de straat op gaan.

De landelijke minister van Binnenlandse Zaken, Thomas de Maizière (CDU) had eerder bij omroep ARD nog gezegd dat hij het woord aanslag niet durfde te gebruiken, ook al had het er alle schijn van.

Bij de aanslag kwamen zeker 12 mensen om en raakten 48 mensen gewond, van wie enkele zwaargewond.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,665
Diesel1,307

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions