Twaalf doden en 48 gewonden bij aanslag met vrachtwagen op kerstmarkt Berlijn

Twaalf doden en 48 gewonden bij aanslag met vrachtwagen op kerstmarkt Berlijn [+foto's&video's]
19-12-2016 20:35 | Buitenland | auteur Redactie | ANP

BERLIJN - [UPDATE 22:42 uur] Een vrachtwagen is maandagavond ingereden op een kerstmarkt op de Breitscheidsplatz de wijk Charlottenburg in Berlijn. De politie spreekt van een aanslag.Volgens de politie Berlijn zijn er twaalf doden te betreuren en zeker 48 gewonden.

De vrachtwagen, een Scania met Pools kenteken, reed voor de Gedächtniskirche over het voetpad en kwam daar tot stilstand. De nabijgelegen Budapester Strasse was geheel geblokkeerd. Daar was ook een plek ingericht waar mensen werden opgevangen.

De politie heeft de vermoedelijke bestuurder van de vrachtwagen na zijn vlucht aangehouden.

Op een live-video op de Facebookpagina van de Berliner Morgenpost waren vernielde kramen op de kerstmarkt te zien. Een fotograaf van DPA zag politieagenten met machinepistolen voor de ingang van de nabijgelegen dierentuin.

In de cabine van de Poolse vrachtwagen werd het lijk gevonden van een man, mogelijk de bijrijder, zei de politie. Poolse media meldden echter dat het mogelijk om de oorspronkelijke chauffeur gaat. Vanaf ongeveer 16.00 uur zou er geen contact meer met hem mogelijk zijn geweest, berichtte de Berliner Zeitung. De media speculeerden dat de man mogelijk is overvallen.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft maandagavond nog geen aanwijzingen dat er Nederlanders zijn onder de slachtoffers van de vermoedelijke aanslag in Berlijn.

 Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,787
Diesel1,468

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden