Clicky

 
Transport Online - Britse pilotenstaking dreigt met Kerst

Britse pilotenstaking dreigt met Kerst

Britse pilotenstaking dreigt met Kerst
19-12-2016 12:15 | Arbeidsvoorwaarden | auteur ANP/BLOOMBERG

LONDEN - Vakbonden en vertegenwoordigers van British Airways (BA) doen maandag een nieuwe poging een staking van piloten en cabinepersoneel van de Britse luchtvaartmaatschappij te voorkomen. Zij dreigen met een staking tijdens de kerstdagen, die duizenden reizigers zou treffen.

De klagers eisen onder meer loonsverhoging en betere arbeidsomstandigheden. Komt BA niet over de brug dan leggen 4500 personeelsleden op luchthaven Heathrow op 25 en 26 december het werk neer.

De mogelijke staking bij BA is niet de enige die dreigt in het land. Ook bij de spoorwegen, de post en bagageafhandeling op luchthavens zijn werkonderbrekingen aanstaande. Volgens de Britse regering is het doel van de stakingen niet zozeer om werkgevers in beweging te krijgen, maar om te protesteren tegen het overheidsbeleid.

De voorzitter van de Conservatieve Partij, Patrick McLoughlin, haalde via Twitter uit naar de belangrijkste oppositiepartij Labour, omdat die een hand zou hebben in de stakingsdrift van de bonden. "Dat Labour weigert de acties van de bonden te veroordelen, laat zien dat ze de band met gewone werkende mensen kwijt zijn", zo schreef hij.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,081
Diesel2,083

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden