Clicky


Actrice Zsa Zsa Gabor overleden na hartaanval

Actrice Zsa Zsa Gabor overleden na hartaanval
19-12-2016 00:49 | Showbizz | auteur ANP

LOS ANGELES - De Amerikaanse actrice Zsa Zsa Gabor is zondag overleden aan de gevolgen van een hartaanval. Volgens bronnen van de Amerikaanse website TMZ en de Britse omroep BBC werd de 99-jarige filmlegende nog naar het ziekenhuis gebracht, maar werd daar haar dood vastgesteld.

Zsa Zsa Gabor werd op 6 februari 1917 geboren in de Hongaarse hoofdstad Boedapest onder de naam Sari Gabor, maar haar familie gaf haar direct de bijnaam Zsa Zsa. Haar vader was een soldaat en haar moeder was een rijke Joodse erfgename.

Zsa Zsa was het tweede kind en wilde eigenlijk dierenarts worden, maar dat pakte iets anders uit. In 1936 werd ze gekozen tot Miss Hongarije, maar werd daarna gediskwalificeerd omdat ze had gelogen over haar leeftijd. Haar trotse en invloedrijke moeder en haar door velen geroemde uiterlijk brachten haar uiteindelijk voor de camera's. Nadat haar ouders gescheiden waren, verhuisde ze met haar moeder naar Amerika.

De diva sprak zeven talen, speelde volgens de BBC in meer dan zeventig films en was een graag geziene gast op televisie.

Meer dan door haar acteercarrière kreeg zij bekendheid door haar vele huwelijken. Zsa Zsa Gabor is met negen mannen in het huwelijk getreden. Haar eerste huwelijk was in 1937 met de Turkse intellectueel Burhan Asaf Belge, daarna volgden nog de hotelmagnaat Conrad Hilton, de acteur George Sanders, de banker Herbert Hutner, Joshua C Cosden Jr, Barbie-ontwerper Jack Ryan en Michael O'Hara. Zij scheidde zeven keer en één huwelijk werd geannuleerd. In augustus 1986 trouwde ze met Frédéric Prinz von Anhalt.

Gabor kwakkelde de laatste jaren met haar gezondheid. In 2010 was haar toestand al zo slecht dat ze de laatste sacramenten kreeg toegediend.