Transport Online - Einde verkeershinder sluizencomplex Terneuzen

Einde verkeershinder sluizencomplex Terneuzen

Einde verkeershinder sluizencomplex Terneuzen
16-12-2016 19:02 | Weer en Verkeer | auteur Redactie [FE]

TERNEUZEN - Rijkswaterstaat heeft vrijdag 16 december 2016 aan het einde van de dag de werkzaamheden aan de zuidbrug van de Westsluis in Terneuzen afgerond. Vanaf vrijdagavond 21.00 uur zijn daardoor beide bruggen van de Westsluis weer beschikbaar voor het wegverkeer en is Terneuzen via het sluizencomplex weer vlot en veilig bereikbaar.

Op 10 december startte Hollandia Services in opdracht van Rijkswaterstaat met het vervangen van de aandrijfcilinders van de zuidbrug. De werkzaamheden aan deze brug zouden tot en met 23 december 2016 duren.

In de planning was rekening gehouden met mogelijke vertraging als gevolg van slechte weersomstandigheden (met name harde wind) in het najaar. De afgelopen week waren de omstandigheden echter optimaal voor het wisselen van de cilinders. Daardoor kon Rijkswaterstaat de werkzaamheden eerder afronden dan vooraf gepland.

De komende week voert Rijkswaterstaat nog een aantal metingen uit aan de zuidbrug. Daar ondervindt het weg- en scheepvaartverkeer geen hinder van.

Werkzaamheden noordbrug maart 2017

In maart 2017 vervangt Rijkswaterstaat vervolgens de aandrijfcilinders van de noordbrug (aan de Westerscheldezijde) van de Westsluis. Gedurende deze periode is er opnieuw sprake van verkeershinder in de omgeving van het sluizencomplex. Ook dan gelden dezelfde verkeersmaatregelen en adviseert Rijkswaterstaat het wegverkeer van en naar Terneuzen gebruik te maken van de Sluiskiltunnel.

Na deze werkzaamheden zijn beide bruggen toekomstbestendig en is Terneuzen via het sluizencomplex weer vlot en veilig bereikbaar.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,743
Diesel1,407

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions