Clicky

 
Transport Online - Honderden kilo’s cocaïne gevonden in Rotterdamse haven

Honderden kilo’s cocaïne gevonden in Rotterdamse haven

Honderden kilo’s cocaïne gevonden in Rotterdamse haven
16-12-2016 19:00 | Algemeen | auteur Redactie [FE]

ROTTERDAM - Het HARC-team Rotterdam, een samenwerkingsverband van politie, Douane, FIOD en het Openbaar Ministerie, is donderdag 15 december een grote drugsactie gestart in de haven.

Verschillende incidenten die deze week plaatsvonden vormden de aanleiding voor de grootscheepse zoekactie. Zo werden diverse malen mannen op bedrijventerreinen in de haven betrapt. Een aantal van hen had inbrekerswerktuigen bij zich, waardoor het vermoeden rees dat het hier zogenoemde ‘uithalers’ betrof. Bij deze aanhoudingen werden ook enkele tientallen kilo’s drugs gevonden.

Donderdagochtend 15 december hielden agenten na een achtervolging in het havengebied twee mannen aan. Omdat de verdachten de instructies van de agenten niet opvolgden, losten de agenten een waarschuwingsschot. De verdachten zijn voorgeleid aan de rechter-commissaris en voor 14 dagen in bewaring gesteld.

De incidenten waren voor het HARC-team aanleiding om extra controles in te stellen. Zo werden donderdag een vijftigtal containers extra gecontroleerd. Vrijdag troffen douaniers bij een controle van een zwaar beladen bestelwagen honderden kilo’s cocaïne aan. De drie inzittenden, twee Albanezen van 20 en 35 jaar en een 39-jarige Schiedammer zijn aangehouden. De gevonden partij drugs bleek uit een container te komen die afkomstig was uit Zuid-Amerika. De aangehouden verdachten worden maandag voorgeleid. De gevonden cocaïne is vernietigd.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,938
Diesel1,912

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden