Transport Online - Bedrijven: GroenLinks, laat Schiphol groeien

Bedrijven: GroenLinks, laat Schiphol groeien

Bedrijven: GroenLinks, laat Schiphol groeien
16-12-2016 18:56 | Zakelijk Nieuws | auteur Redactie [FE]

ZOETERMEER - GroenLinks moet de positie van Schiphol voor het bedrijfsleven verstevigen, niet verzwakken. Dit stellen ondernemersverenigingen EVO en Fenedex, die zich hier morgenochtend voorafgaand aan het partijcongres van GroenLinks hard voor gaan maken.

De oproep van EVO en Fenedex, die samen opkomen voor de logistieke en exportbelangen van 15.000 handels- en productiebedrijven in Nederland, maakt onderdeel uit van hun tienpuntenplan voor meer export en een slimmere logistiek.

Schiphol

Schiphol is een luchthaven van wereldformaat - ook voor het vrachtvervoer. Bedrijven die onderdelen voor elektrische auto’s, zonnepanelen of medicijnen produceren, maken bijvoorbeeld vaak van luchtvracht gebruik. Ook geldt Schiphol als één van de meest duurzame luchthavens ter wereld.

In het conceptpartijprogramma van GroenLinks staat nu echter dat Schiphol niet mag groeien. Hierdoor komen niet alleen deze goederenstromen in de toekomst mogelijk in de knel, maar komen ook de banen die dergelijke bedrijven in Amsterdam en omstreken creëren, onder druk te staan.

EVO en Fenedex lichten hun oproep morgenochtend aan de congresgangers van GroenLinks toe.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 29 juni t/m zondag 5 juli

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,679
Diesel1,317

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions