Binnenvaart Netwerk Diensten en 4COM werken samen

Binnenvaart Netwerk Diensten en 4COM werken samen
16-12-2016 16:45 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

DORDRECHT - Stichting Binnenvaart Netwerk Diensten (BND) en 4COM bundelen hun krachten bij het verbeteren van mobiele connectie voor binnenvaartondernemers. Vanmiddag tekenen voorzitter Ries Bode (BND) en directeur Paul van Utrecht (4COM) een overeenkomst tot samenwerking, die moet leiden tot zorgeloze beschikbaarheid van internet langs vaarwegen, in havens en op binnenvaartlocaties in Nederland.

Als belangrijke leverancier van nautische telecommunicatie gaat 4COM Binnenvaartnet-WiFi aanbieden in combinatie met mobiele verbindingen via 3/ 4G. Beide partners zien WiFi als zinvol alternatief voor goedkoop datagebruik, ter aanvulling op bestaande 3/4G netwerken.

4COM gaat gedurende twee jaar exclusief Binnenvaartnet-WiFi aanbieden in combinatie met abonnementen voor 4G. Binnenvaartnet-WiFi laat onbeperkt gebruik van internet toe, waardoor de gebruiker kan besparen op een 4G abonnement.

De samenwerking tussen de grootste WiFi-netwerkaanbieder van Nederland en 4COM biedt ook extra mogelijkheden voor op maat gesneden mobiele internetconnectie aan boord van schepen. Slimme verbindingen, door combinaties van technieken, kunnen de behoefte aan meer en beter internet aan boord van schepen opvangen, tegen betaalbare kosten.

De groei van het mobiele dataverkeer zal volgens Cisco de komende vijf jaar vertienvoudigen. Binnenvaartondernemers zijn vaak onbewust geneigd zichzelf vrijwillig beperkingen op te leggen bij internetgebruik, omdat mobiele connectie duur is of onvoldoende beschikbaar. Hiermee stellen ze zichzelf op achterstand ten opzichte van bedrijfsleven en samenleving aan de wal, waar ‘altijd en overal online’ inmiddels de norm is.

Mobiele netwerkoperators zullen de verwachte groei van het dataverkeer vooraleerst opvangen in economische interessante gebieden. Volgens het Bureau Telematica Binnenvaart is de mogelijkheid voor onbelemmerd internetgebruik niet optimaal langs vaarwegen, in havens, op binnenvaartlocaties en in andere dunbevolkte gebieden. Het bureau stelt dat de behoefte aan betaalbaar, voldoende en stabiel internet stelselmatig groter is dan het werkelijke aanbod dat mobiele netwerkoperators weten te realiseren langs vaarwegen en op binnenvaartlocaties.

De activiteiten van 4COM en BND versterken elkaar, doordat expertise in nautische telecommunicatie en een omvangrijk WiFi-netwerk voor de binnenvaart samenkomen. Er zijn voortdurend ontwikkelingen op het gebied van draadloze technieken, zoals snellere WiFi en 5G. BND en 4COM volgen deze ontwikkelingen op de voet, zodat beide partners aan binnenvaartondernemers steeds het beste kunnen bieden van wat voorhanden is.

De samenwerking zal onder meer gestalte krijgen in diverse acties en in ondersteuning van Binnenvaartnet-abonnees. Vanaf 1 januari 2017 is het combinatieaanbod van 4COM en BND verkrijgbaar.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Truckoccasions

Rijverboden