Transport Online - Nieuw contract voor HEBO Maritiemservice in haven Rotterdam

Nieuw contract voor HEBO Maritiemservice in haven Rotterdam

Nieuw contract voor HEBO Maritiemservice in haven Rotterdam
16-12-2016 16:22 | Haven Nieuws | auteur Redactie [FE]

ROTTERDAM - HEBO Maritiemservice - het bedrijf dat in de Rotterdamse haven olieverontreiniging opruimt - heeft een nieuw contract ondertekend met het Havenbedrijf Rotterdam als ruimingsorganisatie voor de oliebestrijding in de Rotterdamse haven. Het nieuwe contract heeft een levensduur van vijf jaar en kwam tot stand na een Europese aanbesteding.

De afgelopen zeven jaar professionaliseerde HEBO Maritiemservice de oliebestrijding in de Rotterdamse haven. Dat gebeurde onder andere door het opleiden van personeel en door de bouw van nieuwe vaartuigen. Het Havenbedrijf Rotterdam heeft in die periode het bedrijf leren kennen als een betrouwbare partner met veel ervaring. In die tijd zijn de olieruimingen in de Rotterdamse haven naar alle tevredenheid van het Havenbedrijf en zijn klanten uitgevoerd. Mede daardoor levert HEBO Maritiemservice een bijdrage aan het streven van het Havenbedrijf om de meest duurzame haven in zijn soort te zijn.

HEBO Maritiemservice is een maritieme dienstverlener uit Zwartsluis, Overijssel. Het familiebedrijf is opgericht in 1989 door He(nk) Bo(nsink) en wordt tegenwoordig geleid door zijn zonen Wiebbe en Gerrit. Het houdt zich onder andere bezig met speciaal transport, pontonverhuur, calamiteitenbestrijding, het leveren van producten voor de maritieme sector. Het bedrijf beschikt over 95 werknemers en 65 vaartuigen en pontons.

Ruimingen in 2016

Dit jaar werden in de Rotterdamse haven tot en met november 50 ruimbare oliemorsingen geconstateerd. In 48 gevallen gaat het om morsingen van minder dan 100 liter. In het voorjaar van 2016 veroorzaakte een zeeschip een grote verontreiniging met stookolie op de Nieuwe Waterweg ter hoogte van Vlaardingen. HEBO Maritiemservice is toen ongeveer twee weken continu bezig geweest met het schoonmaken van schepen, oppervlaktewater, kademuren, steigers en glooiingen.Rijverboden

LET OP: Extra rijverboden rondom Pinksteren:
> Klik Hier! <

De rijverboden voor deze week: maandag 25 mei t/m zondag 31 mei

Alle Rijverboden
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,623
Diesel1,297

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions