Clicky


Grote brand treft kunststoffabriek Sekisui Alveo in Roermond

Grote brand treft kunststoffabriek Sekisui Alveo in Roermond [+foto's]
16-12-2016 17:02 | Binnenland | auteur ANP

ROERMOND - De grote brand die vrijdagmiddag woedde in de kunsttoffabriek van Sekisui Alveo heeft voor veel overlast in de omgeving gezorgd. Het bedrijf ligt aan industrieterrein Roerstreek ten oosten van de stad. De dikke zwarte rook was in de wijde omgeving zichtbaar. De brandweer bestrijdt het vuur met groot materieel. De oorzaak is onbekend.

Het treinverkeer van en naar Roermond werd stilgelegd. Vervoerder Arriva heeft bussen ingezet op het traject Roermond-Swalmen. Rond 17.00 uur had de brandweer het vuur onder controle en nam de rookontwikkeling af.

Het Laurentius Ziekenhuis in Roermond moest alle operaties uitstellen omdat de luchtbehandeling van het ziekenhuis werd afgesloten in verband met de rookontwikkeling. "Nieuwe operaties en keizersnedes kunnen daardoor niet plaatsvinden. Lopende operaties kunnen zonder gevaar voor eenieder worden afgemaakt.'' De spoedeisende hulp is wel gewoon open maar operaties kunnen niet plaatsvinden. Deze patiënten worden vervoerd naar andere ziekenhuizen, aldus het Laurentius op haar website. Hoeveel ingrepen moesten worden afgeblazen is nog onduidelijk.

In verband met de brand werd de afrit Roermond-Oost van de A73 voor het verkeer afgesloten en moesten mensen in de omgeving binnenblijven.