Clicky


Schipholboog nieuwe A9 bij Badhoevedorp geopend

Schipholboog nieuwe A9 bij Badhoevedorp geopend
16-12-2016 11:24 | Weer en Verkeer | auteur Redactie [FE]

AMSTELVEEN - Rijkswaterstaat en aannemerscombinatie BadhoeverBogen (CBB) werken aan de omlegging en verbreding van de A9 tussen knooppunt Raasdorp en knooppunt Badhoevedorp. Vanochtend, vrijdag 16 december, is de Schipholboog geopend.

Deze boog verbindt de nieuwe A9 met de A4 richting Schiphol. 

Sinds donderdagnacht 15 december werkt Rijkswaterstaat aan het openstellen van de nieuwe A9 tussen knooppunt Raasdorp en knooppunt Badhoevedorp in de richting van Amstelveen. De aansluiting in knooppunt Badhoevedorp van de A4 uit Amsterdam richting de A9 Amstelveen is vanaf zaterdag ook weer open. Deze was twee weken afgesloten. Maandagochtend om 05.00 uur gaat de weg met alle drie de rijstroken open.

Nachtelijke afsluiting

Van vrijdag tot en met zondag is de oude A9 richting Amstelveen afgesloten voor verkeer. Verkeer wordt omgeleid via de nieuwe A9, deels over de parallelbaan. Dit gebeurt steeds tussen 23.00 en 05.00 uur.

Omlegging A9 Badhoevedorp

De A9 tussen knooppunt Raasdorp en knooppunt Badhoevedorp loopt vanaf 2017 niet meer dwars door Badhoevedorp, maar komt ten zuiden om het dorp heen te liggen. Met de omlegging van de A9 zorgen Rijkswaterstaat en de regionale overheden voor een verbetering van de ruimtelijke kwaliteit en leefbaarheid in Badhoevedorp en een betere doorstroming op de A9 waardoor Schiphol en de regio Amsterdam beter bereikbaar worden. 

Rijkswaterstaat is opdrachtgever van de omlegging A9 Badhoevedorp. Het ontwerp van de omlegging is ontwikkeld met en medegefinancierd door provincie Noord-Holland, gemeente Haarlemmermeer, gemeente Amsterdam, Stadsregio Amsterdam en Schiphol Group. Aannemer Combinatie BadhoeverBogen (CBB) voert de werkzaamheden uit.