Achmea schrapt nog eens 2000 banen

Achmea schrapt nog eens 2000 banen
15-12-2016 16:59 | Binnenland | auteur ANP

ZEIST - Achmea gaat tot en met 2019 circa 2000 banen extra schrappen in Nederland. Dat heeft de verzekeraar donderdag bevestigd, nadat vakbond De Unie het nieuws al op basis van een interne mededeling van het bedrijf naar buiten had gebracht.

De ingreep hangt samen met de verdere digitalisering en veranderende wensen van de klant. "Een verdere daling van onze kosten en het aantal arbeidsplaatsen is onvermijdelijk'', aldus Achmea. De kosten moeten komende jaren met ten minste 200 miljoen euro omlaag.

De banenreductie komt bovenop een eerdere reorganisatie uit 2013, waarbij Achmea een streep haalde door zo'n 4000 arbeidsplaatsen. Onlangs werd ook bekend dat Achmea stopt met zijn dienstverlening aan bedrijfstakpensioenfondsen. Dat kost mogelijk ook nog eens honderden medewerkers van pensioendienstverlener Syntrus Achmea hun baan.

Het financiële concern telt in Nederland momenteel nog ruim 15.000 voltijdsbanen. Het precieze aantal mensen dat er nu uit moet, is nog niet zeker. Ook is nog niet bekend welke afdelingen precies getroffen worden. De plannen moeten nog verder worden uitgewerkt.

Vakbondsvoorzitter Reinier Castelein van De Unie vindt het schandalig dat Achmea het bericht niet op een normale manier wereldkundig heeft gemaakt. Ook leest hij in de uitleg van de verzekeraar weinig visie op de toekomst. Daarom verwacht Castelein dat Achmea na deze ingreep nog niet klaar is met reorganiseren. Een woordvoerder van Achmea stelt dat het bedrijf het vooral belangrijk vond om het eigen personeel op de hoogte te brengen.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Truckoccasions

Rijverboden