Geen herinnering van inrijden op pompstation

Geen herinnering van inrijden op pompstation
15-12-2016 16:34 | Binnenland | auteur ANP

DEN HAAG - Daniel C. uit Almere kan zich niets meer herinneren van die fatale avond 3 september toen hij met hoge snelheid met zijn auto het tankstation De Andel bij Gouda binnenreed. Ook kan de 34-jarige man zich niet meer herinneren dat hij dat deed omdat hij zelfmoord wilde plegen. Dat vertelde zijn advocaat Erik van Kregten donderdag tijdens een zogenoemde pro forma zitting in de rechtbank in Den Haag.

De in Brazilië geboren C. wordt verdacht van brandstichting, poging tot doodslag, vernieling en rijden onder invloed. Hij botste met zijn auto op een pomp, die direct vlam vatte. Dat zorgde voor een gigantische brand die het hele tankstation verwoestte. De Andel is nu nog steeds gesloten. Behalve hijzelf raakte niemand gewond. De man raakte bewusteloos door de aanrijding en werd door een getuige uit zijn auto gesleurd.

C. zit vast sinds de aanrijding en moet dat blijven tot de volgende pro forma zitting op 2 maart volgend jaar, oordeelde de rechtbank. Ook moet hij verplicht opgenomen worden in het Pieter Baan Centrum voor onderzoek naar stoornissen waar hij mogelijk mee kampt. De rechter vreest namelijk dat er een kans op herhaling is.

C. zelf wenste donderdag geen commentaar te geven. Hij heeft het zwaar, wilde zijn advocaat wel vertellen.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,776
Diesel1,478

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Rijverboden