Clicky


Werkloosheid daalt onder half miljoen

Werkloosheid daalt onder half miljoen
15-12-2016 09:56 | Algemeen | auteur ANP

DEN HAAG - De werkloosheid in Nederland is in november licht verder gedaald, waardoor er nu voor het eerst sinds begin 2012 minder dan een half miljoen werklozen zijn. Dat meldde het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) donderdag.

Het CBS telde vorige maand 499.000 werklozen, tegen 502.000 in oktober. Daarmee bleef het werkloosheidspercentage stabiel op 5,6 procent van de beroepsbevolking.

In de periode van september tot en met november zakte het aantal werklozen gemiddeld met 7000 per maand. Daarmee was de afname in het najaar wat minder sterk dan in de zomer.

Het aantal werkenden nam de afgelopen maanden verder toe, maar ook in een minder sterk tempo. Vooral de toename van het aantal werkende 45-plussers vlakt af, waardoor de sterke daling van het aantal werkloze ouderen van de voorgaande maanden niet doorzette, aldus het CBS.

UWV telde eind november 410.000 lopende WW-uitkeringen. Dat waren er 10.000 minder dan in oktober.

Minister Lodewijk Asscher (Sociale Zaken) sprak in een reactie op de daling van de werkloosheid tot minder dan een half miljoen van een mijlpaal. ,,Dit biedt hoop voor al die mensen die nu nog thuis zitten en ook zo graag aan de slag willen.''