Clicky


Antwerpse Haven in zee met KITA

Antwerpse Haven in zee met KITA
13-12-2016 11:53 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

ANTWERPEN - Tijdens de stadsmissie naar Seoul heeft het Havenbedrijf Antwerpen een samenwerkingsovereenkomst ondertekend met KITA, de Korea International Trade Association. Met 77.000 bedrijven die lid zijn, vertegenwoordigt KITA de internationale handelsgemeenschap van Korea. Dat de Antwerpse haven net met deze organisatie in de toekomst nauw zal samenwerken, is een belangrijke opsteker voor de haven, onderstreepte Jacques Vandermeiren, CEO designate van het Havenbedrijf Antwerpen, vlak voor de ondertekening van de overeenkomst.

Antwerpen hoopt in de toekomst meer trafiek uit Korea te kunnen aantrekken. Ook KITA ziet voor Antwerpen een rol weggelegd als toegangspoort naar Europa voor goederen uit Korea.

“In 2015 gingen er 77.000 TEU naar Antwerpen. De handel tussen België en Korea moet verhoogd worden, en de Antwerpse haven moet daarin een rol spelen”, sprak Mr. Jungsoo KIM, executive managing director van KITA. Hij ondertekende samen met Jacques Vandermeiren de overeenkomst die vooral focust op de promotie van het logistieke netwerk in Antwerpen en de uitwisseling van informatie. 

De ondertekening van de overeenkomst werd gevolgd door een seminarie waarop de Koreaanse toehoorders een toelichting kregen van Luc Arnouts, Chief Commercial Officer van het Havenbedrijf, over de troeven van Antwerpen.

Arnouts verwees in de marge van de presentatie nog naar de ontmoeting die de Antwerpse burgemeester en de top van het Havenbedrijf gisteren hadden met C.K. Yoo, de president van HMM, de belangrijkste Zuid-Koreaanse rederij. Gisteren maakte de rederij bekend een strategische alliantie aan te gaan met het 2M-netwerk, dat een sterke positie in Antwerpen heeft. “Dat sterkt ons in het geloof dat er in de toekomst meer cargo vanuit Korea naar de Antwerpse haven zal komen”, aldus Arnouts.

Als slot van de dag staat nog een shippers diner op het programma waar de Antwerpse havenbedrijven die meereisden naar Seoul kunnen netwerken met Koreaanse handelscontacten.