Clicky


 


Attje Kuiken nieuwe fractievoorzitter PvdA

Attje Kuiken nieuwe fractievoorzitter PvdA
12-12-2016 16:56 | Politiek & Verkiezingen | auteur ANP

DEN HAAG - De fractie van de PvdA in de Tweede Kamer wordt tot de verkiezingen geleid door Attje Kuiken. Dat is maandag besloten op een vergadering van de PvdA-fractie. De voormalige vicefractievoorzitter volgt Diederik Samsom op. Ze was de enige kandidaat.

Samsom werd vorige week door vicepremier Lodewijk Asscher verslagen in de strijd om het lijsttrekkerschap van de sociaaldemocraten. Samsom liet daarop weten te stoppen als leider van de fractie en als Kamerlid.

Kuiken werd in 1977 geboren in Groningen. Sinds 2006 zit ze in de Tweede Kamer. Daarvoor was ze beleidsmedewerker bij Binnenlandse Zaken. Eind vorig jaar volgde ze Martijn van Dam op als secondant van Samsom, toen Van Dam staatssecretaris werd. Kuiken gaat binnen de fractie over het dossier asiel en migratie.

Samsoms plek in de Kamer wordt de komende maanden ingenomen door Emre Ünver, die voor de PvdA in de Amsterdamse gemeenteraad zit. Ünver zal het Kamerlidmaatschap tot 15 maart combineren met zijn werk in de Amsterdamse raad.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,244
Diesel2,086

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats