Clicky


Grote goudroof op A6 bij Lyon

Grote goudroof op A6 bij Lyon [+foto]
12-12-2016 13:22 | Buitenland | auteur ANP

LYON - Bij een overval op een geldtransportwagen is maandag bij Lyon 70 kilo goudpoeder buitgemaakt. De vier overvallers sloegen toe bij een afslag van de autosnelweg A6.

De auto van het waardetransportbedrijf Loomis werd gedwongen te stoppen door een blokkade van vier auto's, die na de overval in brand zijn gestoken. De waarde van de buit wordt volgens plaatselijke media geschat op 2,5 miljoen euro.

De laatste grote overval op een waardetransport in Frankrijk was ook aan de A6. In maart vorig jaar overvielen naar schatting vijftien personen een waardetransportwagen bij de tolpoorten ter hoogte van Avallon, ongeveer halverwege de snelweg Parijs - Lyon. Daarbij werd voor naar schatting 9 miljoen euro aan juwelen geroofd.

De onderneming Loomis was vlakbij, ook aan de noordrand van Lyon, in 2009 het slachtoffer van een spectaculaire diefstal van een waardetransportwagen. Een werknemer, Toni Musulin, die er al tien jaar werkte, reed met 11,6 miljoen euro weg. De wagen werd korte tijd later leeg teruggevonden. Ook de verstopte buit werd voor een groot deel, 9,1 miljoen euro, snel in Lyon achterhaald. De dader werd na elf dagen ingerekend. Hij kreeg vijf jaar wegens diefstal en kwam in september 2013 vrij. Hij heeft nooit gezegd waar de resterende 2,5 miljoen zijn gebleven.