Clicky


Maersk Line, MSC en HMM starten strategische samenwerking

Maersk Line, MSC en HMM starten strategische samenwerking
12-12-2016 10:07 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

KOPENHAGEN - Maersk Line, Mediterranean Shipping Company (MSC) en Hyundai Merchant Marine (HMM) kondigden vandaag een nieuwe strategische samenwerking.

De samenwerking behelst onder meer het gezamenlijk inkopen tussen de drie partijen en het uitwisselen van informatie. Daarnaast zullen Maersk Line en MSC een aantal charters die nu voor HMM varen overnemen.

De samenwerking valt buiten het 2M contract van Maersk Line en MSC maar HMM zal wel toegang krijgen tot het 2M netwerk. Voor Maersk Line biedt deze samenwerking nieuwe mogelijkheden in de Transpacific handel waar 2M toegang krijgt tot sterke HMM producten.

"We zijn blij met deze strategische samenwerking met Hyundai Merchant Marine, Korea's grootste container vervoerder. Het zal ons in staat stellen ons 2M netwerk en onze aanwezigheid in de belangrijke Transpacific handel te vergoten. We kijken ernaar uit om gebruik te maken van deze nieuwe kansen in het voordeel van onze klanten", zegt Søren Toft, Chief Operating Officer, Maersk Line.

De start van de overeenkomst staat gepland voor april 2017 onder voorbehoud van goedkeuring. De initiële looptijd van de samenwerking is drie jaar met optie tot verlenging en heeft betrekking op de belangrijkste oost-west-trades.

De partijen verwachten meer informatie over netwerk veranderingen en schema's in het begin van 2017 bekend te maken.