Clicky

 
Transport Online - Iran koopt tachtig nieuwe vliegtuigen bij Boeing

Iran koopt tachtig nieuwe vliegtuigen bij Boeing

Iran koopt tachtig nieuwe vliegtuigen bij Boeing
11-12-2016 19:13 | Zakelijk Nieuws | auteur ANP/BLOOMBERG

TEHERAN - Iran heeft overeenstemming bereikt met de Amerikaanse vliegtuigbouwer Boeing over de levering van tachtig nieuwe vliegtuigen in de komende tien jaar. Met die zondag bekendgemaakte deal is een bedrag van ongeveer 16,6 miljard dollar (15,7 miljard euro) gemoeid.

Iran koopt voor het eerst in decennia vliegtuigen van het Amerikaanse bedrijf. Vanwege de handelssancties die in 1979 na de Islamitische Revolutie werden opgelegd aan Iran, kon het land jarenlang geen vliegtuigen kopen van Boeing. Begin dit jaar werd een groot deel van de sancties opgeheven na een akkoord over het Iraanse nucleaire programma.

In juni werd al een voorlopige overeenkomst getekend tussen Iran en Boeing. Op dat moment ging het nog om honderd vliegtuigen en moest nog worden gewacht op groen licht van Amerikaanse autoriteiten. Die toestemming zou volgens het Iraanse staatspersbureau nu rond zijn.

Volgens Boeing kan er door zo'n 100.000 werknemers in de Amerikaanse luchtvaartindustrie aan de order worden gewerkt. Het eerste vliegtuig wordt naar verwachting in 2018 aan Iran geleverd.

Foto's

  • Sipke Appel
    PH-BXU (MSN 33028)

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,945
Diesel1,572

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions