Transport Online - Arrestatie in zaak Martin Kok

Arrestatie in zaak Martin Kok

Arrestatie in zaak Martin Kok
11-12-2016 18:50 | Binnenland | auteur ANP

UTRECHT - De politie heeft een 27-jarige Brit opgepakt in verband met het doodschieten van voormalig crimineel en misdaadjournalist Martin Kok. De Brit is niet de schutter, maar wordt wel verdacht van mogelijke betrokkenheid, meldde de politie zondag.

Het zou om de man gaan die bij Kok was na een bezoek aan een seksclub in Laren. Kok overleed in de nacht van donderdag op vrijdag op 51-jarige leeftijd, nadat hij in de auto van zijn vader beschoten was. Dat gebeurde op de Hector Treublaan in de Noord-Hollandse plaats.

De politie zag de Brit eerder als belangrijkste getuige. De man heeft zichzelf bij de politie gemeld.

Kok was eerder doelwit van aanslagen. In juli werd een bom onder zijn auto gevonden. Een jaar geleden werd zijn huis beschoten. Hij werd door de politie beveiligd.

Martin Kok werd diverse keren veroordeeld, onder meer voor een fatale mishandeling. Op zijn website Vlinderscrime.nl publiceerde Kok over strafzaken. Dat werd hem niet door iedereen in dank afgenomen. Eerder dit jaar publiceerde hij passages uit een verhoor van crimineel Willem Holleeder. Op last van de rechter moest hij de documenten weer verwijderen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,868
Diesel1,501

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen