Clicky


Aanhouding na ongeval met portaal op A9

Aanhouding na ongeval met portaal op A9
11-12-2016 11:23 | Ongevallen | auteur ANP

AMSTERDAM - [Update 12:45 uur] De A9 bij Amsterdam (richting Amersfoort) is zondag rond het middaguur weer geopend voor het verkeer, meldde Rijkswaterstaat. De weg werd zaterdagmiddag afgesloten, nadat een verkeersportaal met matrixborden tijdens werkzaamheden naar beneden was gekomen. Hierbij kwam een 40-jarige bestuurster van een personenauto om het leven. De 63-jarige bestuurder van een werkvoertuig raakte gewond.

De politie heeft een man aangehouden om te worden gehoord. De man bestuurde een van de twee werkvoertuigen die bij het ongeval waren betrokken. De aanhouding betekent niet dat de man concreet ergens van wordt verdacht, maar het is bij ongevallen gebruikelijk.

De politie deed tot zondagochtend onderzoek met de arbeidsinspectie. Rijkswaterstaat voerde vervolgens nog enkele controles uit.

Ook de werkzaamheden aan de A9 richting Amstelveen zijn zondagmiddag weer hervat. Rijkswaterstaat verwacht dat het werk maandag is afgerond, zodat de weg dan ook weer open kan voor het verkeer richting Amstelveen.