Clicky


'Hogere boete voor illegaal vuurwerk’

'Hogere boete voor illegaal vuurwerk’
10-12-2016 09:58 | Binnenland | auteur ANP

DEN HAAG - De boetes voor het afsteken van illegaal vuurwerk moeten omhoog. De verkoop van illegaal vuurwerk dient strikter te worden gecontroleerd. En op de verkoop van vuurwerk aan minderjarigen en de tijden waarop vuurwerk wordt afgestoken, is beter toezicht nodig.

Acht op de tien Nederlanders willen dat, blijkt zaterdag uit onderzoek dat I&O Research in opdracht van Binnenlands Bestuur deed onder ruim 2500 Nederlanders. Opmerkelijk is dat ook veel mensen die zelf vuurwerk afsteken voor hogere boetes pleiten.

Harde knallen, gestreste huisdieren en achtergebleven vuurwerkresten op straat en in de tuin zorgen voor overlast. In 2015 zei 24 procent van de ondervraagde personen nooit overlast van vuurwerk te hebben, nu is dat nog 21 procent.

Het liefst zien mensen dat het illegale vuurwerk wordt aangepakt. Verder vindt 70 procent van de ondervraagden het aanwijzen van plekken waar geen vuurwerk mag worden afgestoken een goed idee. Net als de professionele vuurwerkshow die sommige gemeenten houden.